PCB-sanering

2021_03_25_Slussen_0655.1

PCB er en række skadelige kemiske stoffer, som findes i ældre byggemateriel. PCB blev tilføjet som et tilsætningsstof for at give materiellet specielle egenskaber. De kemiske stoffer blev bl.a. brugt til elastisk fugemasse og maling. PCB kan spredes ved fysisk berøring og overføres fra et materiale til et andet. Dermed kan PCB i et materiale forurene andre materialer, der ligger op ad PCB-materialet. PCB kan også afgasse og dermed spredes gennem luften og skabe et usundt indeklima. Da disse stoffer er giftige og farlige, skal materiale som indeholder det giftige stof, håndteres efter gældende lovgivning inden for området. Behandler man ikke materialet korrekt, kan man risikere at sprede forureningen og skade sin egen og andres sundhed. Man bør derfor være iført værnemidler, der beskytter mod disse stoffer.

PCB-saneringen skal ske med omhu og effektiv afspærring og afskærmning for uberørte og åbne områder. Når der saneres, kan der opstå støv og afgasning af de giftige stoffer. Det er derfor vigtigt, at ingen uautoriserede personer kommer i kontakt med området, som skal være lukket helt af, så man undgå sundhedsmæssige problemer. Derudover skal alt materiel, der har været i berøring med giftstofferne afskaffes, da stofferne kan spredes let. 

2021_03_25_Slussen_0423.1

Kontakt NKR Gruppen for en uforpligtende snak

Har du spørgsmål om PCB-sanering? Vil du forespørge om en pris? Eller vil du høre mere om, hvordan vi genanvender og bortskaffer materialer? Du er altid velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig godt videre med dit byggeprojekt. Kontakt os på: nedriv@nkr-as.dk eller ring til os på tlf.: +45 40 59 94 00.

Her kan du udfylde din forespørgsel. Vi vil kontakte/give dig svar så hurtigt som muligt.